Imi place dovleacul. Imi place faina de castane. Asa ca le-am combinat si... au iesit fursecurile de mai jos. Mie mi-au placut la nebunie, Sonnenschein si Mr. Green Foot nu au fost la fel de incantati. Deh, chestie de gusturi.
Ingrediente:
- 150g piure de dovleac copt*
- 150g unt minim 80% grasime**
- 200g zahar cu melasa
- 2 galbenusuri
- 150g faina de castane
- 50g faina de grau 000
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita scortisoara Ceylon
- 1/2 lingurita pudra de vanilie
- 1/2 lingurita sare
*se poate utiliza si piure de dovleac congelat. In acest caz, piureul se decongeleaza si se scurge de zeama inainte de utilizare.
**untul trebuie sa fie la temperatura camerei, deci se scoate din frigider cu cateva ore inainte de utilizare.
Cuptorul se preincalzeste la 190°C, o tava se tapeteaza cu hartie de copt.
Intr-un bol se amesteca urmatoarele ingrediente: faina de castane, faina de grau, scortisoara, pudra de vanilie, sarea, praful de copt si bicarbonatul.
Intr-un alt bol untul se bate spuma cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga zaharul si se mixeaza impreuna timp de 2-3 minute. Se adauga piureul de dovleac si galbenusurile si se omogenizeaza. In cele din urma se adauga ingredientele uscate si se amesteca cu o lingura, pana cand masa umeda inghite complet ingredientele uscate.
In tava pregatita in prealabil se pun cu lingura gramajoare de aluat la departare de 4cm una de cealalta. Se coc la cuptor timp de 10- 17 minute.
Incercati si voi!



Comentarii