Nu pot uita cele 3 ciuperci cu forme ciudate culese de bunica dupa ce a dus vitele la pasune. Le-a pus direct pe soba, le-a lasat pana s-au zbarcit, apoi le-a presarat cu un pic de sare. Nu pot uita gustul, nu pot uita bucuria... Amintiri...
Ingrediente:
- Ciuperci (hribi, galbiori, champignon, etc)
- Soare
Ciupercile se curata cu o carpa uscata si se taie in felii cat mai subtiri. Feliile de ciuperci se pun pe o sita sau pe o tava astfel incat sa nu se atinga intre ele. Se asaza intr-un loc insorit, uscat si aerisit si se acopera cu un tifon pentru a le proteja de insecte. Se intorc in fiecare zi pentru o uscare uniforma. Sunt gata cand sunt complet uscate, rigide, dar nu sfaramicioase. Daca se rup usor fara sa fie gumate, sunt perfecte.
Ciupercile deshidratate se pastreaza maxim un an in borcane de sticla, pungi de hartie sau cutii metalice, intr-un loc racoros si uscat.
Utilizare:
- inainte de utilizare se rehidrateaza (20-30 minute in apa pana cand ciupercile se inmoaie), apoi se utilizeaza in supe, sosuri si risotto.
- ciupercile uscate se macina pentru a obține condiment de ciuperci – ideal pentru sosuri, supe, fripturi.
Bucatariti cu drag!
Comentarii