Baton de cereale (neplanuit)

 Nu era in plan niciun baton de cereale, trebuia sa fie o tarta rustica cu capsuni si portocale! Aveam toate ingredientele necesare, inclusiv timp si chef sa fac reteta aceasta. Dar m-a lovit improvizatia si am scos aia, am bagat altceva, am inlocuit una cu cealalta si... am obtinut batoane de cereale in loc de tarta. Din portocale, capsuni si un kiwi am facut o salata... 


Ingrediente:

  • 45g fulgi de ovaz
  • 30g fulgi de orz
  • 120g faina de cocos 
  • 100g faina de alune 
  • 20g seminte floarea soarelui
  • 15g susan 
  • 1 lingura fulgi de cocos
  • 20g mix nuci (caju, pecan, braziliene) 
  • 80g gem de macese
  • 35g zahar din trestie de zahar 
  • 40g mix fructe deshidratate (visine, merisoare, goji) 
  • 1 lingura unt de cocos
  • 1 lingura ulei floarea soarelui 
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 fiola ulei de portocale
Jumatate din cantitatea de fulgi de ovaz si orz se marunteste intr-un blender pana rezulta o pudra cat de cat fina. Faina obtinuta se amesteca cu ingredientele uscate (fainuri, seminte, nuci, zahar, fulgi de cocos, fructe deshidratate), precum si cu restul de fulgi de orz si ovaz. Se adauga apoi uleiul, gemul de macese, untul de cocos si extractul de vanilie si portocale. Se amesteca si se mai adauga cateva lingurite de apa pana cand se obtine un aluat sfaramicios dar legat. 

Compozitia se transfera intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se niveleaza cu o lingura umezita. Se coace timp de 30 minute in cuptorul preincalzit la 180°C.

Se lasa sa se raceasca in tava, apoi se feliaza la dimensiunea dorita. 


Pofta buna cu multe fibre si energie! 




Comentarii