Demult, tare demult, venise mama acasa cu o reteta de muraturi de la o colega. A facut o portie, ne-a placut asa mult incat am terminat-o intr-o saptamana. A mai facut o portie, la fel s-a intamplat. Inca o portie, la fel. Anul acela a facut de 10 ori muraturi cu ceapa pana am reusit sa ne saturam de ea.
Ingrediente:
- 3 kg ceapa
- 1 kg gogosari
- 500g ardei gras verde
- 500g ardei capia
- 100g ardei iute (verde inchis)
- 1 L otet
- 1 pahar* zahar
- 1 pahar* apa
*pahar de 250 ml.
Totul se taie felii sau se da prin masina de tocat. Intr-un bol se amesteca otetul, apa si zaharul pana cand zaharul se dizolva. Se amesteca legumele cu compozitia lichida. Vasul se acopera cu o folie de plastic si se lasa 24 ore sa stea, sa lase legumele din zeama. Se pune apoi in borcane.
Borcanele de muraturi se pastreaza la rece, la frigider sau in camara/pivnita cu temperatura constanta de pana in 7°C.
Se serveste langa tocanite, mancaruri mai grele sau cu multe grasimi.
Mersi mama & tata pentru ultima portie de papricas cu piure si muratura cu ceapa... Am revenit in copilarie...
Pofta buna!
Comentarii