Zuppa di pesce e frutti di mare (arome italiene)

 Reteta e dintr-un pliant de la un magazin unde ne faceam noi cumparaturile. Supa de peste a fost foarte reusita si pe gustul  meu.


 Ingrediente:

  • 300g amestec proaspat de peste si fructe de mare
  • 200g rosii cuburi la conserva
  • 1 cartof mare
  • 1 morcov
  • 1 ceapa mica
  • 1 catel de usturoi
  • 50 ml vin alb sec
  • Ulei de masline
  • Patrunjel proaspat
  • Sare, piper
Cartoful si morcovul se taie bucati, ceapa si usturoiul se toaca marunt.

Intr-o oala se  incinge uleiul. Se caleste ceapa timp de cateva minute pana cand devine translucida. Se adauga usturoiul, bucatile de cartof si morcov, 1/2 lingurita de sare si 1/4 lingurita piper si se soteaza timp de 3-4 minute amestecand mereu. Se adauga apoi vinul si se fierbe 1-2 minute sa se evapore alcoolul. Se adauga rosiile si 700 ml de apa calda. Se fierbe totul la foc mediu timp de 20 minute, pana cand legumele sunt aproape fierte. Se adauga apoi bucatile de peste si fructele de mare - eu am avut amestec pentru zuppa cumparat de la supermarket. 

Se mai fierbe inca 8-10 minute la foc mic. Se amesteca usor, cu grija sa nu se sfarme pestele. La final, supa se potriveste de sare si piper. 

Se presara patrunjel tocat proaspat chiar inainte de servire - NU imediat dupa ce supa se ia de pe foc pentru ca patiti ca mine: patrunjelul verde proaspat nu va mai fi proaspat si verde la servire - si, optional, un strop de suc de lamaie pentru prospetime


Pofta buna! 




Comentarii