Mr. GreenFoot a venit acasa cu plasa plina de rubarba. Nu aveam timp, chiar nu aveam timp de prajituri, dar pofta a fost prea mare.
Ingrediente:
- 250g rabarbar
- 2 oua mici
- 100g zahar
- 100g faina 000
- 50 ml lapte
- 1/2 lingurita pudra de vanilie
- Coaja de la o lamaie netratata
- 1 lingurita praf de copt
- Unt
O tava de placinta cu diametrul de 20 cm se unge cu unt din belsug. Cuptorul se preincalzeste la 180°C. Rubarba se curata si se taie cubulete mici.
Ouale se mixeaza cu zaharul, zaharul si pudra de vanilie pana cand compozitia devine spumoasa si isi dubleaza volumul. Se adauga laptele si coaja rasa de lamaie, apoi, dupa ce s-au omogenizat, se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o lingura, prin miscari de sus in jos. Aluatul se toarna in tava pregatita in prealabil si deasupra se presara bucatile de rabarbar.
Se coace timp de 30-35 minute sau pana cand trece testul scobitorii. Se lasa sa se raceasca in tava, apoi se taie si se savureaza.
Sa ne fie de bine!
Comentarii