Incerc sa ma adaptez schimbarilor si sa imi construiesc o noua rutina. Incerc sa fac ordine in haosul din capul meu si din jurul meu. Sunt tot pe fuga, tot intarziata, tot in urma. Caut sa optimizez tot: efort minim, rezultate maxime. De aceea aleg supele crema, pentru ca sunt gata in cel mult o jumatate de ora si le plac tuturor.
Dar timpul tot nu ma iarta. Acum e dimineata, am clipit, e seara deja.
- 400g broccoli proaspat
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 3 catei de usturoi
- 1 foaie de dafin
- Ulei de masline
- Sare, piper
- Crutoane (optional)
- Parmezan (optional)
Ceapa, usturoiul si morcovul se toaca marunt si impreuna cu foaia de dafin se calesc in putin ulei. Se amesteca constant sa nu se arda legumele. Cand ceapa s-a inmuiat se adauga buchetelele de broccoli, o lingurita sare si apa cat sa acopere broccoli. Se fierbe la foc mic, cu capacul pus, timp de 20 minute.
Se scoate foaia de dafin si se paseaza intreg continutul cu un blender vertical. Daca supa este prea groasa se mai adauga apa sau un pic de lapte. La final se potriveste de sare.
Se serveste cu piper proaspat macinat si optional cu parmezan sau crutoane de paine.
Pofta buna!
Comentarii