Briosele toamnei* (Cupcakes Frozen)

 Mi-a promis ca in vacanta de schi o sa imi faca un dulce marca ei si s-a tinut de cuvant! Am ajutat-o si eu, urmand cu atentie indrumarile ei. Din pacate nu au iesit chiar cum si-a dorit / inchipuit ea, cu un strat de crema, apoi glazura si in varf o visina sau cireasa din visinata. Dar asta doar pentru ca nu am avut ingredientele necesare. Dar nu-i bai, eu i-am promis ca fac rost de tot ce trebuie, ea mi-a promis ca mai facem un dulce impreuna. ❤️☀️

*numele dat de Sonnenschein. 

Ingrediente aluat:

  • 2 oua
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri semola remacinata
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri ulei de rapita 
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingura spirulina albastra
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • Un praf de sare
Ingrediente glazura:
  • 2 oua Kinder
  • 2 linguri lapte
Cuptorul se preincalzeste la 175°C. Se pregateste tava si/sau formele din silicon. 

Albusurile si zaharul se bat spuma tare. Se adauga galbenusurile si restul ingredientelor lichide si se omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus. Se adauga apoi ingredientele uscate si se procedeaza la fel: amestecat de jos in sus, fara graba, pana cand toata faina se incorporeaza si nu raman cocoloase. 

Noi am pus spirulina doar in jumatate din amestec pentru ca Sonnenschein a vrut sa vada diferenta de culoare si gust. 

In fiecare forma de briosa se pun cate 2 linguri de aluat. Din cantitatile de mai sus rezulta 3 cupcakes albe si 4 Frozen. 

Se coc la cuptor timp de 15 minute. Se scot din forme si se lasa la racit. Cele mai maro sunt cupcakesurile Frozen si nu, nu sunt arse. 

Ciocolata Kinder se topeste in putin lapte (2 linguri) amestecand mereu. Glazura obtinuta se toarna cu lingura peste cupcakes. 

Priviti, ce albastru Frozen frumos:


Pofta de dulce! 


Comentarii