Supa crema de conopida si morcovi (de iarna)

 Gata cu gradinita, nu si cu supele creme. Sonnenschein le adora, asa ca profit si ii ofer supe creme de sezon, cat de des pot. 

Supa crema de conopida este o supa pe care o asociez iernii si o fac de obicei iarna. Poza e deja veche, dar abia acum i-a venit vremea pe blog.


Ingrediente:

  • 1/2 conopida medie (Aprox. 200g)
  • 2 morcovi 
  • 1 ceapa
  • 1/4 lingurita curry
  • Ulei
  • Lapte
  • Sare, piper
Ceapa se taie marunt, morcovii rondele, conopida se desface bucatele. 

Ceapa si morcovii se calesc in putin ulei. Se adauga conopida, 1/4 lingurita sare, piper, curry si apa cat sa acopere legumele. Se fierbe la foc mic, cu capacul pus timp de 20 minute. 

Legumele impreuna cu apa in care au fiert se paseaza cu mixerul vertical. Se adauga lapte pana supa ajunge la consistenta dorita si se potriveste de sare si piper. 

Se serveste fierbinte cu paine prajita. 
Pofta buna! 


Comentarii