Biscuiti din faina de orez (alte arome)

 Abia asteptam sa se faca un pic de racoare sa pot sa aprind cuptorul! Si stiu ca nu este o parere populara, dar abia astept sa se schimbe ora, sa se intunece mai repede, sa pot sa savurez iar serile lungi si linistite in familie. :D

Aceasta e reteta cu care sarbatoresc venirea frigului!


Ingrediente:
  • 250g faina de orez
  • 2 oua
  • 50g zahar cu melasa
  • 3 linguri miere lichida
  • 50g banuti de ciocolata neagra
  • 50g merisoare sau agrise deshidratate 
  • 70 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 lingura apa
  • 1/2 lingurita pudra de vanilie
  • 1/4 lingurita sare
Intr-un vas se amesteca faina de orez, zaharul, vanilia, sarea, ouale, apa si uleiul si se framanta pana cand rezulta un aluat sfaramicios. Se adauga ciocolata si merisoarele/agrisele deshidratate si se omogenizeaza. Aluatul se modeleaza cu mainile sub forma de cilindru, se inveleste cu folie alimentara si se da la frigider timp de 30 minute. 

Dupa o jumatate de ora, cilindrul de aluat se taie in felii de circa 1 cm. 

Biscuitii se coc in cuptorul preincalzit (180°C) timp de 20 minute sau pana cand se rumenesc usor pe margini. Se scot cu grija din tava pe un gratar, dupa ce s-au racit se servesc langa ceai, cafea sau lapte. 

Recunosc, nu e prima oara cand fac acesti biscuiti, stiam deja cat de gustosi sunt. Asa ca am facut din start doua portii: una doar cu ciocolata neagra (100g) si zahar din melasa, si o portie cu mix de ciocolata neagra si merisoare (50g+50g) si zahar alb (ca sa nu schimb culoarea biscuitilor). 

Bucatariti cu spor si, mai ales, cu drag! 







Comentarii