Aceasta este reteta ciorbei de perisoare din copilaria mea, povestita de M. Cu multe multumiri lui M&T, ne-ati rasfatat numai asa cum voi stiti.
Ingrediente:
- 1 kg carne de porc tocată
- 2 ouă mici
- 4 caței de usturoi
- 2 linguri cu vârf boia dulce
- 1 linguriță rasă piper
- 1 lingură rasă sare
- Pătrunjel proaspăt
- 1 gogoșar
- 1/2 țelină
- 1 morcov mare
- 1 ceapă
- 5 cartofi
- 1 lingură untură
- 5L apa
- 1 linguriță frunze de tarhon in oțet
- 1 foaie de dafin
- Sare, piper
Ceapa tocată mărunt se călește în untură. Se adaugă morcovul ras pe răzătoarea mare. Se adaugă o lingură boia și imediat apă. Se adaugă și restul legumelor tăiate cubulețe plus o foaie de dafin, sare și piper dupa gust. Se fierbe până când legumele sunt pe jumătate fierte.
Carnea tocată se amestecă cu ouăle, usturoiul ras, pătrunjelul tocat, o lingura sare și boia, piper după gust. Se formează perișoare cu mâinile umede.
Perișoarele se adaugă în ciorbă și se fierbe incă 30 - 45 minute, până când carnea e fiartă. Se adaugă frunzele de tarhon tocate mărunt și se potrivește de sare.
Ciorba se servește cu smântână sau cu tarhon suplimentar.
Yummi Yummi Yummi!
Pofta buna!
Comentarii