Ciorba de perisoare (guest post by M.)

 Aceasta este reteta ciorbei de perisoare din copilaria mea, povestita de M. Cu multe multumiri lui M&T, ne-ati rasfatat numai asa cum voi stiti.

Ingrediente:

  • 1 kg carne de porc tocată
  • 2 ouă mici
  • 4 caței de usturoi
  • 2 linguri cu vârf boia dulce
  • 1 linguriță rasă piper
  • 1 lingură rasă sare
  • Pătrunjel proaspăt
  • 1 gogoșar
  • 1/2 țelină
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapă
  • 5 cartofi
  • 1 lingură untură
  • 5L apa
  • 1 linguriță frunze de tarhon in oțet 
  • 1 foaie de dafin
  • Sare, piper
Ceapa tocată mărunt se călește în untură. Se adaugă morcovul ras pe răzătoarea mare. Se adaugă o lingură boia și imediat apă. Se adaugă și restul legumelor tăiate cubulețe plus o foaie de dafin, sare și piper dupa gust. Se fierbe până când legumele sunt pe jumătate fierte.

Carnea tocată se amestecă cu ouăle, usturoiul ras, pătrunjelul tocat, o lingura sare și boia, piper după gust. Se formează perișoare cu mâinile umede. 

Perișoarele se adaugă în ciorbă și se fierbe incă 30 - 45 minute, până când carnea e fiartă. Se adaugă frunzele de tarhon tocate mărunt și se potrivește de sare. 

Ciorba se servește cu smântână sau cu tarhon suplimentar. 


Yummi Yummi Yummi! 


Pofta buna!

Comentarii