Gem de afine (+bonus, un desert rapid)

 Nu se poate sa lipseasca gemul de afine din camara noastra, nici cateva pungi de afine din congelator. Altfel cum am supravietui iernii?! 


Ingrediente:

  • 1 kg afine
  • 500g zahar
Intr-o oala se amesteca afinele cu zaharul. Se fierbe la foc mediu pana cand gemul este legat (proba cu pictura). Se amesteca din cand in cand - mai des cand gemul incepe sa se ingroase. 


Gemul fierbinte se toarna in borcane sterilizate, iar borcanele se acopera cu paturi groase si se lasa sa se raceasca lent de pe o zi pe alta. Se pastreaza intr-un loc racoros si intunecat.

Idee de desert rapid: cateva linguri de iaurt grecesc 10% grasime si 2-3 lingurite de gem de afine.

Si nu uitati sa puneti cateva pungulite cu afine la congelator. Iarna o sa va bucurati maxim de o portie de afine!

Comentarii