Iaurt de casa (lapte acru)

 Nu e mare lucru. E doar povestea unei ulcele de care mi s-au lipit ochii, a laptelui care nu avea loc in frigider si a unor amintiri. E povestea laptelui care devine lapte acru.


Ingrediente:

  • 800 ml lapte min. 3,5% grasime
  • 100 ml iaurt
Se toarna laptele in ulcica, se adauga iaurtul si se omogenizeaza. Ulcica se acopera cu o farfurie si se pune la loc caldut timp de 12-48* ore, pana cand laptele s-a acrit suficient. 


Laptele acru se omogenizeaza si se toarna in borcane sau sticle. Se pastreaza la frigider pentru a incetini fermentatia. 

*Timpul necesar acririi laptelui depinde de temperatura incaperii, dar si de preferintele si gusturile proprii. Mai jos o poza cu lapte acru pe gustul meu: acrit timp de 12 ore la o temperatura de 23°C, subtire, acrisor, usor dulceag. Sau un lapte care abia incepe sa se acreasca, cum zice Mr. Green Foot. 


Mustati de pisica sa aveti! 


Comentarii