Biscuiti cu ghee (biscuiti sarati)

Nu mai stiu povestea acestor biscuiti. Stiu doar nota scurta din dreptul retetei: "Sonnenschein i-a mancat cu pofta cu lapte covasit". Nu imi vine sa cred ca reteta si pozele sunt din 2021. Ce vremuri...


Ingrediente:
  • 110g faina de grau
  • 50g gris
  • 30g faina de naut 
  • 2 linguri mari ghee
  • 2 linguri fulgi de drojdie inactiva
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita sare
  • Mix seminte (optional) 
Intr-un bol se amesteca fainurile, grisul, fulgii de drojdie inactiva si sarea. 

Se adauga ghee si se amesteca cu faina astfel: lucram doar cu varful degetelor, fara sa insistam pe o anumita bucata de ghee, luam mereu faina intre degete. La final, aluatul trebuie sa arate ca un nisip mai ud. Se face o groapa in mijlocul fainii si se adauga oul batut usor si amestecat cu 2 linguri de apa. Cu o paleta se incorporeaza faina in ou. Daca este prea lipicios, se mai adauga foarte putina faina. Daca aluatul este prea uscat, adica oul nu reuseste sa inghita faina, se mai adauga maxim o lingura de apa.  Aluatul rezultat se framanta apoi, maxim 20 secunde, pana cand rezulta un aluat elastic, nelipicios. 


Se formeaza bilute de aluat, care se aplatizeaza intre palme. Optional se presara un amestec de seminte (mac, in, susan) cu sare grunjoasa. 

Se coc in cuptor la 180°C timp de 20-25 minute. 

Se savureaza langa un pahar de iaurt. 
Sa ne fie de bine! 



Comentarii