Fursecuri cu faina de castane (alte arome)

Faina de castane este printre fainurile mele preferate. Cu aceasta faina fac niste fursecuri delicioase, cu o aroma specifica de nuca, usor dulceaga.

Ingrediente:

  • 100g faina de castane
  • 90g unt
  • 1 ou
  • 30g zahar brut
  • 30g fulgi de ciocolata
  • 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/4 lingurita pudra de vanilie
  • Praf de sare 
Untul se scoate din frigider cu o ora inainte. Cuptorul se preincalzeste la 180 °C. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. 

Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate: faina de castane, pudra de vanilie, bicarbonatul si un praf de sare. Separat untul impreuna cu zaharul se bate spuma. Peste unt se adauga apoi oul intreg si se amesteca bine. Se adauga faina, cate o lingura, si se omogenizeaza. La final se adauga si fulgii de ciocolata. Rezulta un aluat compact, dar moale. 

Se modeleaza cu mana bile din aluat, se aseaza in tava pregatita in prealabil, pastrand o distanta de 2 cm intre bile, apoi se preseaza usor cu mana. Se coc timp de 12 minute. Pentru ca sunt foarte sfaramicioase cat sunt calde, fursecurile se vor transfera de pe hartia de copt pe un platou abia dupa racirea completa a acestora. 


De incercat neaparat! 



Comentarii