Supa crema de sfecla rosie (sursa de fier)

 Cand era mica Sonnenschein era innebunita dupa ciorbe. In prezent insa e indragostita de supe creme: galbene, portocalii, verzi sau rosii, crema sa fie. Norocul meu, pentru ca acum un an Sonnenschein a avut o carenta mare de fier din cauza sangerarilor nazale, iar supa crema de sfecla rosie a fost una din aliatele mele in lupta impotriva anemiei. Pacat ca nu poate fi consumata zilnic! 


Ingrediente:

  • 2 sfecle rosii mici 
  • 1 ceapa mica
  • 1 cartof mic
  • 1 cm ghimbir 
  • Ulei
  • Sare
Ceapa se toaca marunt, ghimbirul se rade, sfecla rosie si cartoful se decojesc si se taie cuburi. 

Ceapa si ghimbirul se calesc in putin ulei, se adauga apoi sfecla si cartoful, 1/4 lingurita sare si apa cat sa acopere legumele. Se fierbe cu capacul pus ca. 20 minute. 

Se paseaza cu mixerul vertical, se adauga apa daca mai este nevoie si se potriveste de sare. 


Se serveste fierbinte. Pofta buna! 

* conform SIGHI, uleiul de floarea soarelui, ceapa si ghimbirul sunt in grupa 1, restul ingredientelor sunt in grupa 0.


Comentarii