Biscuiti cu urzici (de primavara sau de pofta)

 O combinatie echilibrata, sarata, crocanta, foarte pe placul meu. Biscuitii acestia ii fac destul de des. Cand nu am urzici proaspete folosesc pudra de urzici. Sau inlocuiesc urzicile cu ceapa verde, busuioc, patrunjel sau alte ierburi aromatice.

Reteta e din cartea Ierburi Uitate.

Ingrediente:

  • 250g faina
  • 100g urzici
  • 100 ml apa
  • 50g untura (sau unt 80% grasime) 
  • 50g parmezan (sau telemea de oaie) 
  • Un praf de sare
Extra:
  • Ulei
  • Sare neagra
Cuptorul se preincalzeste la 220°C.

Urzicile se oparasc, se scurg de apa si se maruntesc la blender. Pasta de urzici se amesteca cu faina si cu restul ingredientelor. Se framanta un aluat elastic, care se intinde apoi intr-o foaie subtire de 2 mm. Se decupeaza biscuitii si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. 


Biscuitii se ung cu putin ulei si se presara deasupra sare grunjoasa sau sare neagra pentru extra aroma. Se coc in cuptorul preincalzit aproximativ 10 minute.

Se pastreaza in cutii neermetice.

O primavara frumoasa cu mult verde in farfurie!


Comentarii