Muraturi in saramura - winter edition (guest post by D.)

 Cu astfel de culori, orice tocanita sau friptura devine mai apetisanta! Multumiri lui D. pentru reteta. 



Ingrediente:
  • 1,5kg castraveti cornichon
  • 5 ardei capia mici
  • 3 cepe medii
  • 3 morcovi
  • 8 catei de usturoi
  • Ardei iuti intregi*
  • Sare grunjoasa neiodata - 3 linguri cu varf la 2 L apa
  • Foi de dafin 
  • 20g mix condimente pentru muraturi (coriander, marar, piper negru, cuisoare, mustar, ienupar, chilli, dafin) 
  • Borcan de 4 litri, continut 2 kg
*zeama nu devine picanta, daca ardeii raman intregi. 

Se pune apa la fiert, se adauga sarea cand da in clocot. Intre timp se spala legumele, se taie ceapa si morcovii. 

Se pune jumatate din mixul de condimente in borcan, apoi se aseaza legumele astfel incat sa nu ramana spatii goale intre ele. La sfarsit se adauga restul de condimente si se toarna apa calda peste. 

Se pune capacul. Se verifica zilnic, deoarece va incepe sa fermenteze. Nu se sterilizeaza.
 

Iarna dureaza aproximativ 2 saptamani pana sunt gata. 

Reteta de toamna (autumn edition) contine castraveti, conopida, gogonele, ceapa, morcov, usturoi. Acelasi proces, doar ca muraturile sunt gata in 3-4 zile si trebuie depozitate la frigider. 

Zeama de la muraturi se poate folosi la ciorbe sau e numai bun de baut. 

Sa bucatarim cu drag! 


Comentarii