Supa de pui greceasca (Avgolemono)

 Am descoperit relativ recent pastele orzo, a caror textura imi place la nebunie. Am incercat diverse retete ca sa vad cum se comporta pastele. Asa am dat de Avgolemono, o supa greceasca clasica. Am folosit reteta aceasta.


Ingrediente:
  • 1 piept de pui cu os sau 2 pulpe intregi
  • 2 morcovi 
  • 1 ceapa rosie
  • 120g paste orzo 
  • 2 oua
  • Zeama de la o lamaie
  • Sare, piper 
  • 1,5 L apa

Pieptul sau pulpele de pui, ceapa si morcovii taiati rondele se aseaza intr-o oala. Se adauga ca. 1,5 L apa (carnea si legumele sa fie acoperite de apa). Se condimenteaza cu sare si piper si se pune la fiert. Dupa un clocot, se da focul la minim si se fierbe cu capacul pus timp de 30 minute. 

Se scoate carnea de pui, se adauga pastele in supa si se mai fierbe inca 15 minute. Intre timp carnea se rupe fasii, apoi se pune inapoi in supa.

Ouale se bat ca pentru omleta, apoi se adauga zeama de la o lamaie si se amesteca. Incet, amestecand mereu, se adauga 2 polonice de supa (doar zeama strecurata!). Amestecul de ou se toarna apoi in supa. Se potriveste de sare si piper.

Se serveste fierbinte cu marar proaspat. 

Pofta buna! 

Comentarii