Fursecuri cu faina de migdale (easy peasy biscuits)

Ideal ar fi fost sa public reteta inainte de sarbatori, pentru ca biscuitii acestia sigur i-ar fi placut lui Mos Craciun. Mai bine mai tarziu, decat niciodata! 


Ingrediente:

  • 220g faina de migdale
  • 6 linguri rase zahar cu melasa
  • 1 lingurita praf de copt
  • 4 linguri ulei de floarea soarelui
  • 4 linguri de apa
  • Un praf de sare
Cuptorul se preincalzeste la 175°C.

Intr-un bol se amesteca toate ingredientele uscate. Se adauga uleiul si apa si se omogenizeaza. Se mai adauga apa, pana cand rezulta un aluat nisipos, dar legat. 

Se formeaza cu mana bilute de marimea unei nuci, care se aplatizeaza si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. 

Se coc la cuptor ca. 17-20 minute pana cand se rumenesc. Se lasa sa se raceasca pe foaia de copt, abia dupa racire se muta pe o farfurie. 

In prima zi biscuitii sunt super crocanti, o incantare. Pe urma se inmoaie si capata textura unei turte dulci. Asa mi-a venit ideea sa adaug in aluat o lingurita de scortisoara Ceylon si 1/2 lingurita de ghimbir si sa o invit pe Sonnenschein la framantat aluat si modelat biscuiti si oameni de turta dulce. 

Biscuitii se pastreaza intr-un recipient etans. Dar stati linistit, tot se inmoaie ei! 

Mos Craciun, ti-au placut biscuitii nostri? 


*conform SIGHI migdalele si uleiul de floarea soarelui sunt in grupa 1, restul ingredientelor sunt in grupa 0. Biscuitii au fost bine tolerati de noi. 



Comentarii