Cheesecake cu dovleac copt (arome de toamna)

 O reteta improvizata - nu e wow, dar e buna! 


Ingredientele sunt pentru o forma de tort cu diametrul de 18 cm. 

Aluat:

  • 12 piscoturi 
  • 200 ml compot/suc de portocale/lapte
Crema:
  • 250g mascarpone 
  • 250g piure dovleac copt
  • 200 ml smantana dulce
  • 3 linguri miere lichida
  • 2 lingurite scortisoara Ceylon/ 1 lingurita scortisoara Cassia
  • O lingura zeama de lamaie
Bombe:
  • 75g caju hidratate minim 4 ore
  • 2 piscoturi 
  • 25g unt
  • 1 lingura miere lichida
Preparare bombe:
Nucile caju hidratate si scurse de apa impreuna cu piscoturile se macina marunt la mixer. Se amesteca cu mierea si untul topit. Se modeleaza cu mana bilute. Se dau la frigider.
Preparare crema:
Mascarponele, smantana pentru frisca, mierea si zeama de lamaie se amesteca astfel incat sa nu ramana cocoloase mari de mascarpone. Apoi se bate cu mixerul pana cand crema se ingroasa. Se adauga piureul de dovleac copt si racit si scortisoara. Se omogenizeaza apoi se gusta si se mai adauga miere si scortisoara dupa gust.
Asamblare:
Piscoturile se trec prin compot/suc/lapte si se decupeaza astfel incat sa acopere complet baza formei de tort. Piscoturile se ung cu 2-3 linguri de crema, apoi se pun bombele. Deasupra se toarna restul de crema.

Tarta se da la rece peste noapte. 



Sa va fie de bine! 

Comentarii