Tort colorat pentru Sonnenschein (4)

 Sonnenschein e consecventa, in continuare isi doreste torturi cat mai colorate, curcubeu daca se poate. Poate la anul :)) 


Ingredientele sunt pentru un tort cu diametrul de 18 cm.

Ingrediente blat:

  • 200g faina
  • 200g spanac
  • 2 oua
  • 6 linguri miere lichida
  • 160 ml ulei floarea soarelui
  • 10g praf de copt
  • O lamaie
Ingrediente crema albastra:
  • 200g mascarpone
  • 100 ml smantana pentru frisca (neindulcita)
  • 3 linguri miere lichida
  • 1 lingura spirulina albastra*
Ingrediente crema roz:
  • 200g mascarpone
  • 100 ml smantana pentru frisca (neindulcita
  • 3 linguri miere lichida
  • 1 lingura pudra pitaya*
Ingrediente jeleu:
  • 200g visine fara samburi
  • 1 lingura miere lichida
  • 1 lingura amidon de porumb 
*Pudre vegane colorate gasiti la Matcha Bar.

M-am apucat cu 2 zile inainte de ziua X, ca sa nu ma incarc cu treaba.

Ziua1:
Preparare blat:

Cuptorul se preincalzeste la 180°.

Spanacul*, uleiul, coaja rasa si zeama de la lamaie se mixeaza pana rezulta o pasta omogena. Ouale cu mierea se bat pana isi dubleaza volumul. Peste oua se adauga pasta de spanac, amestecand usor, de jos in sus. Se adauga apoi faina cernuta si praful de copt, la fel, amestecand usor pana se incorporeaza faina in lichid. 

O forma de tort cu pereti detasabili se tapeteaza cu hartie de copt. Se toarna toata cantitatea de aluat si se da la cuptorul preincalzit pentru 30-40 minute. Dupa 30 minute se face testul scobitorii si se scoate din cuptor daca nu ramane aluat pe scobitoare. 

*se poate folosi atat spanac proaspat cat si congelat. Daca e proaspat, se rup coditele prea groase. Daca e congelat, spanacul se lasa la temperatura camerei o jumatate de ora inainte de utilizare.

Ziua 2:
Preparare jeleu de visine:
Amidonul se dizolva in putina apa, se amesteca bine ca sa nu ramana cocoloase. 

Se pun intr-o cratita visinele si mierea. Daca utilizati visine congelate nu e nevoie sa le decongelati. Se lasa pe foc pana da de cateva ori in clocot, apoi se adauga amidonul dizolvat. Se mai tine pe foc pana capata consistenta unui jeleu, amestecand mereu ca sa nu se prinda. Se lasa la racit. 

Preparare crema:
Cele doua creme se prepara la fel. In doua boluri se pun mascarponele, smantana si mierea. Se amesteca cu lingura pana nu mai sunt cocoloase de mascarpone, apoi se bate cu mixerul pana se ingroasa crema. La final se adauga pudra colorata si se amesteca cu lingura pana la omogenizare.

Asamblare tort:
Blatul se taie in 3 felii cat mai egale. 
Se monteaza inelul pe platoul de servire si se pune prima felie de blat. Peste blat se pune crema albastra si se niveleaza. Se pune urmatorul blat, presand usor pentru a nivela crema, iar deasupra se pune crema roz. In cele din urma se toarna jeleul de fructe. Se niveleaza usor cu lingura, fara a apasa tare. 

Blatul ramas l-am taiat felii, uns cu resturile de crema si jeleu si l-am servit la ceai. 

Tortul se da la rece peste noapte. Se feliaza cu un cutit subtire, inmuiat in apa. 


 Alles Gute zum Geburtstag, mein Sonnenschein! 



Comentarii

Unknown a spus…
Ce bine arata!!!
Mrs. Green Foot a spus…
Multumesc :)