Supa de rata (sa se ascunda orice supa de gaina batrana)

 Desi imi place foarte, foarte mult pieptul de rata gatit dupa reteta aceasta, urasc mirosul de dupa si felul in care arata plita dupa aceea. Am gasit o reteta de preparare a pieptului de rata la cuptor care imi facea cu ochiul. Doar ca pieptul de rata trebuia fiert inainte sa ajunga in cuptor. Ce sa fac, ce sa fac cu apa de la rata? Supa!


Ingrediente:

  • 1 piept de rata
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi 
  • 1 pastarnac
  • 1 felie de telina
  • Sare, piper, boabe de piper
Pieptul de rata se taie in doua si se curata de ramasitele de pene (folositi penseta fara jena!). 

Se pun la fiert 2,5 L de apa cu un praf de sare. Cand apa incepe sa clocoteasca se adauga pieptul de rata, ceapa intreaga si cateva boabe de piper si se fierb 90 minute.

Bucatile de piept se scot din supa si se taie 4 felii subtiri de carne, care se pun inapoi in supa. Se adauga legumele taiate bucati mai mari si se fierb 20 minute. Se sareaza si pipereaza dupa gust. 

Puteti lasa supa simpla, este foarte, foarte buna, sau adauga galuste sau paste. Sonnenschein a ales paste, pe care le-am fiert separat in apa cu sare pentru a nu schimba gustul supei, le - am scurs si peste ele am turnat supa. 

E supa mea preferata! Pofta buna! 


Comentarii