Chiar topping nu e, dar nu stiu cum altfel sa ii zic. Oricum, e una din bunataturile cu care am crescut.
Ingrediente:
- 500g coacaze negre
- 500g zahar
Coacazele si zaharul se pun intr-un bol mare. Se framanta cu mana, incercand sa spargem cat mai multe boabe de coacaze. Alternativ puteti folosi blenderul. Cand zaharul s-a topit se toarna in borcane mici. Se pastreaza la rece (frigider sau camara rece), verificand borcanele din cand in cand, deoarece este posibil sa fermenteze daca temperatura este prea mare.
La ce se poate folosi toppingul de coacaze negre?
- Suc: apa minerala + topping in functie de gust + gheata
- Prajituri/briose: in aluat sau ca topping
- Topping: inghetata, clatite, placinte
- In smoothie-uri sau inghetate
- De mancat cu lingurita (varianta preferata in copilarie)
- Cel mai simplu desert: iaurt grecesc, cremos si topping de coacaze negre:
Sa avem pofta!
Update 07.08.2021
Primii musafiri serviti cu iaurt grecesc si topping de coacaze negre.
Comentarii