Mini clatite bebelusesti (fara zahar)

E o reteta draga, de suflet, in jurul careia s-au construit multe amintiri frumoase: surpriza de pe fata lui Sonnenschein cand a gustat prima mini clatita, bucuria ei cand i le ofer, buza incordata a lui Sonnenschein cand pune afinele pe clatite, prima data cand Sonnenschein a spart oul pentru amestec, prima data cand a facut singura amestecul, Sonnenschein in picioare pe un scaun supraveghind tigaia, vocea somnoroasa a ei cand a vazut pozele pentru blog: "Mama, vreau si adevarate in bucatarie!". Sigur vor urma si alte amintiri cu ele pentru ca Sonnenschein le adora! 


Ingrediente:

  • 1 banana bine coapta, cu pete negre pe coaja
  • 1 ou
  • 1-3 linguri (amestec) faina*
  • Fructe de padure proaspete sau congelate 
  • 1 mar mic (optional) 
  • Praf de scortisoara (optional) 

Alegeti fructe de padure mici daca folositi fructe congelate. Daca sunt proaspete, taiati fructele de padure prea mari. Fructele congelate nu se decongeleaza inainte de utilizare!

Banana se piseaza cu furculita. Se adauga marul dat pe razatoarea mare, oul batut, scortisoara si se omogenizeaza. Se adauga apoi cate o lingura de faina si se amesteca. Se adauga faina pana cand amestecul are consistenta unei salate de vinete (sper ca se intelege din poza). 


Aluatul se pune cu lingura intr-o tigaie incinsa. Imediat se decoreaza cu fructele de padure. Cand apar bule/gauri de aer pe suprafata, clatitele se intorc cu o spatula. Se mai lasa pe foc pana ajung sa se coloreze usor. 


In interior clatitele vor ramane mai umede datorita bananei, nu inseamna ca nu sunt coapte! 


*puteti folosi doar faina de grau sau gris de grau sau amestec de gris cu faina, precum si faina de grau cu alte fainuri: de cocos, de migdale, de banane verzi. Cantitatea de faina variaza in functie de tipul fainii folosite. Este posibil ca clatitele sa iasa mai sfaramicioase daca folositi alte fainuri. 





Comentarii