Shortbread cu mac (biscuiti pentru lapte)

 Biscuiti aromati, perfecti pentru un pahar de lapte sau ceai. Sau chiar cafea!

Reteta e din cartea "Dulciuri de Craciun", primita cadou. Nu am reusit sa identific cartea online, probabil a fost vanduta (sau facuta cadou) impreuna cu o revista.


Ingrediente:

  • 125g faina
  • 50g zahar
  • 1 galbenus
  • 100g unt moale (82% grasime) 
  • 35g mac
  • Coaja rasa de la o lamaie netratata
  • Un praf sare
  • 2 linguri zahar pentru presarat
Faina se cerne intr-un bol incapator si se formeaza o adancitura in mijloc. In adancitura se pun restul ingredientelor (exceptie cele 2 linguri de zahar; untul taiat bucatele). Se framanta rapid cu mainile reci un aluat omogen. Se formeaza apoi pe folie alimentara un aluat dreptunghiular, gros de circa 1,5 cm. Aluatul se presara cu zahar, se acopera cu folie si se lasa la rece timp de o ora. 

Cuptorul se preincalzeste la 200°C. Blatul se scoate din folie, se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se inteapa de mai multe ori cu furculita. Se da la cuptor pentru 15-18 minute. 

Se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie in fasii lungi. 







Comentarii