Tort cu mac (tort crunchy)

 La multi ani si bine v-am regasit in 2021 cu reteta ultimului tort facut in 2020 si primul tort mancat in 2021.


(ingrediente pt o forma de 18 cm) 

Aluat:

  • 2 albusuri
  • 50g fulgi de cocos
  • 30g mac
  • Putina zeama de lamaie

Crema:

  • 250 ml mascarpone
  • 200 ml smantana pt frisca 
  • 3 linguri de miere lichida (mai mult sau mai putin in functie de gust) 
  • Zeama de la un sfert lamaie
Decor:
  • Fructe

Aluat:

Fulgii de cocos se amesteca intr-un castron cu semintele de mac. Albusurile se bat cu zaharul pana se obtine o bezea tare. Se adauga treptat mixul de cocos si mac si se incorporeaza cu ajutorul unei spatule. Se toarna compozitia intr-o forma de tort cu pereti detasabili si se da la cuptorul preincalzit (180°) pentru 15-20 minute. Se lasa la racit. 

Crema:

Se pun intr-un castron toate ingredientele, se amesteca cu lingura pana nu mai raman cocoloase de mascarpone, apoi se bate cu mixerul pana se ingroasa crema. Gusti si vezi daca vrei mai dulce. Se potriveste de dulce si se mai mixeaza.

Asamblare:

Se pune crema peste aluat si se decoreaza cu bucati de fructe. Fructele, daca lasa zeama, se pun doar la servire.

Inainte:


Sectiune:


Dupa:



Comentarii