Bomboane raw cu cocos si curmale


O reteta pe care am tinut neaparat sa o testez. Mi s-a parut interesant sa fac ceva dulce fara foc si, mai ales, fara zahar.

Trufele sunt delicioase! Sunt dulci, aromate si ...neasteptat de satioase. Trebuie consumate cat sunt inca proaspete, pentru ca dupa 2-3 zile bomboanele devin prea uscate (cel putin pentru gustul meu). 

Sursa de inspiratie au fost bomboanele de la Raw Vegan Joy.





Ingrediente:
  • 100g curmale fara samburi
  • 1 lingurita pudra de roscove (solubil)
  • 1 lingura fulgi de cocos + fulgi de cocos
Curmalele se lasa la inmuiat in apa calduta pentru 2 ore. Curmalele hidratate se proceseaza intr-un mixer de bucatarie. Daca e nevoie se mai adauga din apa in care au stat la hidratat. Se adauga apoi pudra de roscove si o lingura fulgi de cocos si se framanta pana rezulta un aluat elastic. Se formeaza cu mana trufele de marimea dorita, care apoi se tavalesc prin cocos. 

Un sfarsit de saptamana frumos va doresc!

















Comentarii