Inghetata Tiramisu


Mi-a fost pofta de tiramisu. Apoi mi s-a facut pofta de inghetata.
Ca sa impac si capra si varza, am facut o inghetata de Tiramisu.






Ingrediente:
  • 250g mascarpone
  • 3 galbenusuri de ou
  • 8 linguri zahar
  • 200 ml smantana dulce
  • 1 lingura cafea ness (optional)
Cafeaua ness, o lingurita zahar si o picatura de apa calda se freaca pana devine cremos. Din smantana dulce se bate o frisca tare. Galbenusurile de ou se freaca bine cu zaharul pana cand compozitia se deschide la culoare si isi dubleaza volumul.

Crema de ou, frisca, spuma de cafea si branza mascarpone se amesteca bine - atentie sa nu ramana cocoloase de mascarpone. 

Crema rezultata se toarna intr-o caserola si se da la congelator peste noapte. Inghetata se scoate din frigider inainte de servire cu 5-10 minute.

Bucatariti cu dragoste!









Comentarii