V-am zis ca am mixer, nu? :D
Ingrediente:
- 1 dovleac (~400g)
- 100 ml suc de portocale
- 400 ml apa
- 1/2 lingurita pasta de ardei iute
- 1/2 lingurita nucsoara
- 1/4 lingurita curry
- frunze de patrunjel
- frunze de roinita (melissa)
- sare, piper
Dovleacul taiat cuburi, pasta de ardei, curry si frunzele de patrunjel maruntite se pun la fiert, la foc mic, in apa cu zeama de portocale. Dupa vreo 20 de minute se baga mixerul in oala. Se adauga apoi nucsoara, frunzele de melissa si se sareaza si pipereaza dupa gust. Daca e nevoie se mai adauga putina zeama de portocale.
Supa se serveste cu piper proaspat macinat. Si va rog, gustati-o inainte sa adaugati smantana!
Pofta buna!
Recomandare: luati un dovleac mare si coaceti cateva felii la cuptor.
Comentarii