Azi iar n-am chef de povesti, mi-i cald si-s rupta de oboseala. Asa ca... repede, repede, prajitura cu pepene, reteta de la DiaMar.
Ingrediente blat:
- 3 oua
- 3 linguri faina
- 3 linguri zahar
- un praf de sare
- compot/suc pentru insiropat aluatul
Ingrediente crema:
- 800g miez pepene rosu
- 200 ml smantana dulce
- 6 linguri zahar pudra
- 30g gelatina
Galbenusurile se freaca cu zahar, iar cand pasta s-a deschis la culoare se adauga faina. La final se adauga albusurile de ou batute spuma - se amesteca usor, de sus in jos, ca sa nu se lase aluatul. Amestecul se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit timp de o ora (verificati dupa 45 minute cu scobitoarea).
Gelatina se pune la inmuiat in apa rece timp de 35 minute (sau conform indicatiilor de pe ambalaj). Din smantana dulce se bate o frisca tare.
Miezul de pepene se curata de seminte si se paseaza la blender. Piureul de pepene se amesteca cu zaharul si se incalzeste un pic, cat sa se topeasca zaharul - atentie sa nu fiarba, apoi se adauga gelatina topita la bain-marie si se omogenizeaza. Crema se da la frigider pana cand se intareste putin (cam o juma de ora), apoi se amesteca cu frisca.
Aluatul se insiropeaza cu cateva linguri de suc sau compot si peste el se toarna crema de pepene rosu. Prajitura se pastreaza la rece cel putin 6 ore (ideal peste noapte).
Gelatina se pune la inmuiat in apa rece timp de 35 minute (sau conform indicatiilor de pe ambalaj). Din smantana dulce se bate o frisca tare.
Miezul de pepene se curata de seminte si se paseaza la blender. Piureul de pepene se amesteca cu zaharul si se incalzeste un pic, cat sa se topeasca zaharul - atentie sa nu fiarba, apoi se adauga gelatina topita la bain-marie si se omogenizeaza. Crema se da la frigider pana cand se intareste putin (cam o juma de ora), apoi se amesteca cu frisca.
Aluatul se insiropeaza cu cateva linguri de suc sau compot si peste el se toarna crema de pepene rosu. Prajitura se pastreaza la rece cel putin 6 ore (ideal peste noapte).
Comentarii