Nu ma dau in vant dupa varza murata, in schimb imi place mult moarea. Asa ca, atunci cand HP, unchiul lui Mr.Green Foot, ne-a trimis varza murata acompaniata de doua sticle cu moare, nu am stat pe ganduri si am confiscat o jumatate litru de zeama de varza. Si uite asa, am reusit sa prepar in sfarsit ciorba la care pofteam de mult timp, dar pe care nu o puteam face din lipsa de ingredient principal.
Mersi HP!
Mersi HP!
Ingrediente:
- 2 felii slanina de pe burta
- 2-3 cartofi potriviti ca marime
- un fir de praz
- 2 morcovi mari
- 1/2 telina
- 2-3 foi de varza murata
- cateva buchetele broccoli
- 250 ml moare
- 1 legatura frunze de patrunjel
- 100 ml suc de rosii
- 1 frunza de dafin
- 5-6 seminte de chimen
- ulei
- sare, piper
Slanina se taie bucati, morcovii si prazul rondele, cartofii si telina cuburi, frunzele de varza se taie fasii cat mai subtiri, patrunjelul se marunteste, chimenul se piseaza intre 2 linguri, broccoli se desface in buchetele si mai mici.
Se incinge putin ulei si se caleste carnea impreuna cu prazul. Dupa 2-3 minute se adauga morcovii, telina, varza murata, chimenul, frunza de dafin, patrunjelul, sucul de rosii si vreo 3-4 litri apa. Se sareaza si se pipereaza dupa gust - atentie cu sarea, pentru ca moarea este deja sarata! Se fierbe la foc mic aproximativ 40 minute. Se adauga apoi cartofii si buchetelele de broccoli, si se mai tine pe foc pana cand cartofii sunt fierti. In cele din urma se adauga zeama de varza si se mai da o data in clocot. Se potriveste de sare daca mai este nevoie.
La servire puneti langa ciorba un ardei iute, smantana si o portie extra de moare.
Si un pont de la mine: renuntati la slanina si smantana si va veti delecta cu o ciorba de legume foarte gustoasa si de post!
Pofta-n burta!
Se incinge putin ulei si se caleste carnea impreuna cu prazul. Dupa 2-3 minute se adauga morcovii, telina, varza murata, chimenul, frunza de dafin, patrunjelul, sucul de rosii si vreo 3-4 litri apa. Se sareaza si se pipereaza dupa gust - atentie cu sarea, pentru ca moarea este deja sarata! Se fierbe la foc mic aproximativ 40 minute. Se adauga apoi cartofii si buchetelele de broccoli, si se mai tine pe foc pana cand cartofii sunt fierti. In cele din urma se adauga zeama de varza si se mai da o data in clocot. Se potriveste de sare daca mai este nevoie.
La servire puneti langa ciorba un ardei iute, smantana si o portie extra de moare.
Si un pont de la mine: renuntati la slanina si smantana si va veti delecta cu o ciorba de legume foarte gustoasa si de post!
Pofta-n burta!
Comentarii