Revin cu o reteta din caietul mamei: budinca de cacao. Pusi Marcsa!
Ingrediente:
- 70g faina
- 100g zahar
- 3 oua
- 500 ml lapte
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 lingura cacao
- 50g unt
Intr-o cratita se freaca galbenusurile de ou cu zaharul. Cand galbenusurile s-au deschis la culoare se adauga zaharul vanilat, faina, esenta de vanilie, o lingura de cacao si putin lapte (~50 ml din cantitatea totala de lapte). Se amesteca bine pana cand rezulta o pasta fara cocoloase. Apoi se toarna incet restul de lapte si se omogenizeaza. Se pune cratita pe foc mic, amestecand in continuu.
Dupa 8-10 minute compozitia va incepe sa faca "cocoloase" - veti avea impresia ca budinca s-a prins de fundul cratitei, iar in jurul lingurii veti avea un guguloi de pasta intarita. Nu va speriati, asa trebuie sa fie. Amestecati energic de cateva ori, iar cand budinca s-a ingrosat luati cratita de pe foc. Se adauga untul, apoi se lasa la racit timp de 10 minute. Intre timp se bate o spuma tare din albusuri (si eventual mai spalati din vase :D). Se adauga spuma de albusuri, amestecand incet de jos in sus. Budinca se toarna in pahare si, optional, se orneaza cu dulceata sau bucatele de fructe.
Dupa 8-10 minute compozitia va incepe sa faca "cocoloase" - veti avea impresia ca budinca s-a prins de fundul cratitei, iar in jurul lingurii veti avea un guguloi de pasta intarita. Nu va speriati, asa trebuie sa fie. Amestecati energic de cateva ori, iar cand budinca s-a ingrosat luati cratita de pe foc. Se adauga untul, apoi se lasa la racit timp de 10 minute. Intre timp se bate o spuma tare din albusuri (si eventual mai spalati din vase :D). Se adauga spuma de albusuri, amestecand incet de jos in sus. Budinca se toarna in pahare si, optional, se orneaza cu dulceata sau bucatele de fructe.
Si un pont de la mine: folositi budinca aceasta ca crema pentru prajituri sau torturi!
Comentarii