Despre tortul de roscove doar atat: un amic, dupa ce l-a gustat, m-a cerut de nevasta :))
Ingrediente blat:
- 200g faina
- 250g zahar
- 450 ml lapte
- 70g pudra de roscove
- 35 ml ulei
- 1 plic praf de copt
Ingrediente crema:
- 500g smantana dulce
- 200g ciocolata amaruie (min 50% cacao)
- 50g zahar pudra
- 2g gelatina
- 250g visine (congelate sau din compot)
Ingrediente glazura:
- 150 ml smantana dulce
- 175 ml apa
- 225g zahar pudra
- 75g pudra de roscove
- 8g gelatina
Se amesteca faina cu praful de copt, zaharul si pudra de roscove. Se toarna incet laptele si uleiul amestecand mereu sa nu se faca cocoloase. Va rezulta un amestec lichid asemanator aluatului pentru clatite. Aluatul se toarna intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit pentru cca o ora (pana trece testul scobitorii). Dupa racirea completa blatul se taie in 2 jumatati.
Gelatina (2g) se pune la inmuiat in 2-3 linguri apa rece. Din smantana dulce se bate o frisca tare la care se adauga zaharul, ciocolata topita la bain-marie si in cele din urma gelatina. Se amesteca rapid si foarte foarte bine pana cand gelatina este complet dizolvata.
Se pune prima felie de aluat inapoi in forma de tort, se imprastie visinele, se intinde crema de ciocolata si se niveleaza cu un cutit, apoi peste crema se aseaza, presand usor, cealalta foaie de blat.
Pentru glazura m-am inspirat din reteta Laurei A.: Gelatina se lasa la inmuiat in 3-4 linguri apa rece. Smantana dulce, apa, zaharul si pudra de roscove se amesteca bine si se pun la fiert pe foc mic. Se amesteca mereu timp de 10-15 minute pana cand la suprafata apar primii bulbuci. Se ia de pe foc, si cand glazura s-a mai racit un pic se adauga gelatina. Se amesteca bine pana la dizolvarea completa a gelatinii. Glazura se toarna imediat peste tort - dar nu incercati sa intindeti glazura dupa ce ati turnat-o, aceasta se va "aseza" singura!
Gelatina (2g) se pune la inmuiat in 2-3 linguri apa rece. Din smantana dulce se bate o frisca tare la care se adauga zaharul, ciocolata topita la bain-marie si in cele din urma gelatina. Se amesteca rapid si foarte foarte bine pana cand gelatina este complet dizolvata.
Se pune prima felie de aluat inapoi in forma de tort, se imprastie visinele, se intinde crema de ciocolata si se niveleaza cu un cutit, apoi peste crema se aseaza, presand usor, cealalta foaie de blat.
Pentru glazura m-am inspirat din reteta Laurei A.: Gelatina se lasa la inmuiat in 3-4 linguri apa rece. Smantana dulce, apa, zaharul si pudra de roscove se amesteca bine si se pun la fiert pe foc mic. Se amesteca mereu timp de 10-15 minute pana cand la suprafata apar primii bulbuci. Se ia de pe foc, si cand glazura s-a mai racit un pic se adauga gelatina. Se amesteca bine pana la dizolvarea completa a gelatinii. Glazura se toarna imediat peste tort - dar nu incercati sa intindeti glazura dupa ce ati turnat-o, aceasta se va "aseza" singura!
Tortul se da la rece cel putin 3 ore (ideal o noapte intreaga), apoi se decoreaza dupa preferinte. Se taie cu cutitul curatat de ramasitele de tort si inmuiat in apa fierbinte.
Comentarii
Dupa ce am mancat la tine tort de roscove sotul meu m-a intrebat eu de ce nu fac torturi asa de bune!!!!!!!! Acum ca ai postat reteta nu mai am nici o scapare!
Wau !
L-am salvat la favorite.
Iar tre sa bat magazinele naturiste
dupa specialitati.
Ce gust are faina de roscove ?Cu ce
aduce ?
Te pup
Pudra de roscove are un gust intre cacao, cafea, cicoare + o usoara aroma de prajit si ars. Mie imi place la nebuie gustul. De fapt pudra de roscove este un inlocuitor pentru cacao - nu contine cofeina - deci poate fi utilizata in orice reteta care are ca ingredient cacao.
Pup
La Mulți Ani cu bucurie!
La Mulți Ani!
Te pup
Hehehe ce imi place numele tau :)
La multi ani!!!
Pupici
Lory
La multi ani 2011 si numai experimente reusite!
Tu prepara tortul ca admiratori tot se vor gasi :)
Pup
Un 2011 in dungi b&w iti doresc!
Pentru tort am folosit faina tip 650. Sper sa fie pe gustul tau :)
Cu drag,
Mrs.Green Foot
Ma bucur tare ca tortul a avut succes :)