Un dulce foarte dulce care poate crea dependenta :)
Mersi mama pentru reteta, pusi pusi!
Mersi mama pentru reteta, pusi pusi!
Ingrediente:
- 5 foi de napolitane (marimea A4)
- 250g margarina
- 4 galbenusuri
- 460g zahar
Intr-o cratita se pune la topit jumatate din cantitatea de zahar. In paralel, galbenusurile se freaca bine cu restul de zahar, se adauga margarina taiata bucati mai mici, si se pune totul la topit pe foc mic pana amestecul se fluidifica si se deschide la culoare. Amestecati mereu in ambele cratite! Apoi se toarna zaharul topit peste amestecul cu galbenusuri si se omogenizeaza (atentie sa nu va ardeti la aburi!), dupa care se ia de pe foc.
Se pregateste prima foaie de napolitana, crema calda se toarna in mijlocul foii apoi se intinde pe toata suprafata. Se pune urmatoarea foaie de napolitana presand usor si repetam operatiunea pana la ultima foaie. Se acopera cu o tava peste care se pune o greutate (un cos cu fructe, 2 borcane cu dulceata, etc) si se lasa asa pana a doua zi. Se taie cu un cutit bine ascutit in formele dorite (patrat, triunghi, romb).
Si un pont de la mine: caramelul se toarna intotdeauna pe partea cu romburi a foii de napolitana... astfel vom avea parte de mai multa crema in napolitana!
Se pregateste prima foaie de napolitana, crema calda se toarna in mijlocul foii apoi se intinde pe toata suprafata. Se pune urmatoarea foaie de napolitana presand usor si repetam operatiunea pana la ultima foaie. Se acopera cu o tava peste care se pune o greutate (un cos cu fructe, 2 borcane cu dulceata, etc) si se lasa asa pana a doua zi. Se taie cu un cutit bine ascutit in formele dorite (patrat, triunghi, romb).
Si un pont de la mine: caramelul se toarna intotdeauna pe partea cu romburi a foii de napolitana... astfel vom avea parte de mai multa crema in napolitana!
Comentarii
un desert numai bun de savurat
pe racoare de toamna!
Te pup
O seara buna!
PS: sa stii ca am cautat si in dex si tot nu mi-am dat seama ce ar putea fi progresivii cu care te uiti la napolitane :))