Ciorba de varza



In general ciorba de varza o fac cu afumatura, dar ma mai apuca cateodata cheful de o ciorba mai varatica asa, dar care sa aiba in acelasi timp un iz de "mancare buna da' nesanatoasa". Si atunci fac varianta aceasta de ciorba ...





Ingrediente:
  • o varza mica
  • 3 morcovi
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa mare
  • 2-3 rosii
  • 1 frunza de dafin
  • ~1 lingurita frunze de cimbru
  • 1/2 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita zahar
  • ~1 lingurita sare
  • piper
  • ulei


Intr-o cratita se incinge putin ulei si se pune ceapa la calit. Cand aceasta a devenit stravezie se adauga boiaua, se amesteca, apoi imediat se toarna apa pana la jumatatea cratitei. Se adauga morcovii taiati rondele, ardeiul felii subtiri, rosiile cubulete, lingurita de zahar si varza taiata mare (1-2 cm). Se condimenteaza cu sare si piper, se adauga frunza de dafin si cimbrul, si se lasa sa fiarba domol la foc potrivit pana ce varza se inmoaie (cam o ora si un pic).

Ciorba de varza se mananca fierbinte, simpla sau cu un strop de smantana/iaurt.
Pofta buna!



Comentarii

Lia a spus…
O ciorba buna .Cimbrul se simte pana la mine :)
S-au murat ardeii aia iuti ?
Ar merge unul langa ciorba nu ?
Mrs. Green Foot a spus…
Woi si ce buni is! :)