Muratura tot de la Vama Veche mi se trage. Daca ati mancat la shaormeria de langa Canapele, sigur ati vazut bolul cu ardeii iuti... si daca ati si gustat, atunci stiti despre ce vorbesc :)
Ingrediente pentru un borcan de 1,6 litri:
- 1/2 kg ardei iuti
- ~500 ml otet 9%
- ~500 ml apa
- 1 lingura zahar
- 1 lingura sare
- 1 lingura boabe de mustar
Ardeii iuti se spala in 2-3 ape, apoi se indeasa bine in borcan(e). Separat se amesteca apa si otetul, boabele de mustar, zaharul si sarea, apoi se toarna in borcan. Daca este nevoie se mai completeaza cu apa si otet in proportie de 1:1, astfel incat ardeii iuti sa fie complet acoperiti cu solutie.
Se sigileaza borcanul(ele) si se pastreaza intr-un loc racoros si intunecos. Cam intr-o luna aveti ardei iute murat la masa!
Un pont de la mine: zaharul atenueaza iuteala! Daca ardeii sunt foarte iuti - si vreti o muratura mai putin iute - adaugati mai mult zahar.
Comentarii
Si ce fain ne-or incalzi la iarna
langa o ciorba fierbinte.
Lulu ma bucur sa te aud din nou!