Ingrediente:
- 1-2 kg rosii
- 1 ceapa
- 1 ardei gras
- 2 morcovi
- 1 telina mica
- 2 linguri orez
- 3 linguri ulei masline
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita sare
- o legatura frunze de patrunjel
Ceapa taiata bucati, telina si morcovul dati pe razatoarea mare se pun la fiert in 2 litri apa cu o lingurita sare si uleiul de masline. Dupa aproximativ o jumatate de ora se adauga rosiile taiate bucati (oparite si decojite in prealabil), ardeiul taiat felii subtiri, orezul, zaharul si patrunjelul maruntit. Se potriveste de sare si piper, si se lasa pe foc inca vreo 20 de minute pana orezul este fiert.
In functie de preferinte, supa de rosii se poate acri cu otet aromat sau drege cu smantana.
Pofta buna!
Pofta buna!
Comentarii
Chiar ca-i tonica.
Ma bucur ca ai revenit.
Te pup.
E timpul sa ma invrednicesc si eu
la o supa de rosii,
mai ales ca vara-i pe duca de-acum...
Va pup!