Mi-au sticlit ochii cand am vazut ardeiul iute de pe trufele ciocolatoase ale lui Adi Hadean. Nu am stat mult pe ganduri: mi-am notat ingredientele, m-am jucat un pic cu reteta, doar un pic cat sa o adaptez dupa fanteziile mele si...
Ingrediente pentru 2 portii:
- 250g mascarpone
- 120g ciocolata 85% cacao (recomand Heidi)
- 2 galbenusuri
- ~1/2 lingurita chilli
Ciocolata se marunteste si se topeste la bain-marie. Cand nu mai e fir de ciocolata netopita se adauga galbenusurile si se amesteca bine. Urmeaza apoi mascarponele si praful de chilli - in cantitate mai mare sau mai mica in functie de antecedente - si se omogenizeaza amestecul tinand oala in continuare pe aburi.
Se lasa crema sa se raceasca putin, apoi se pune in pahare si se savureaza!
Se lasa crema sa se raceasca putin, apoi se pune in pahare si se savureaza!
Un pont, tot din registrul picanteriilor: puteti inlocui chilli cu piper rosu proaspat macinat!
Comentarii
Te mai astept pe aici Antzu!