Ciorba aita


Daca va place mult ciorba de burta dar nu aveti timp sau chef sa o faceti atunci ciorba aita este alternativa perfecta. Daca va place mult usturoiul si ati vrea sa incercati ceva nou atunci ciorba aita este ceea ce cautati.... Si o sa va placa la nebunie!

Mersi S. pentru reteta acestei ciorbe delicioase!




Ingrediente:
  • 4 pulpe superioare de pui
  • 3 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 capatana de usturoi
  • 200 ml smantana
  • 2 galbenusuri
  • 1 ardei iute
  • 1 lingura otet
  • 1 lingura ulei
  • sare, piper

Pulpele de pui, ceapa si 2 morcovi, cu sare si piper dupa gust, se pun la fiert in 2-3 litri de apa. Dupa aproximativ o ora, cand carnea este fiarta, ceapa, pulpele si morcovii se scot din apa, si cu exceptia cepei, se taie in bucati mai mici si se pun inapoi in ciorba. Se adauga ardeiul iute taiat rondele si cel de-al treilea morcov dat pe razatoarea mica si calit in putin ulei. Ciorba se potriveste de sare si piper si se lasa sa mai fiarba vreo 10 minute. Intre timp se prepara din capatana de usturoi un mujdei tare, iar in ultimele minute de fierbere se adauga la ciorba doar zeama de la mujdei si o lingura de otet. Se lasa ciorba sa se racoreasca (cam 20 minute), apoi se adauga incet galbenusurile de oua frecate cu smantana.

La servire ciorba aita se potriveste dupa gustul fiecaruia cu otet, mujdei si smantana. Iar ardeiul iute nu trebuie sa lipseasca din decor!

Cam atat... pofta mare sa aveti!

Comentarii

Lulu a spus…
Iar m-ai dat gata! deja salivez si nu voi putea sa o fac ca de maine plec iar. Cum se pronunta exact(este cu t de la "tap" sau cu t de la "toc"?) si din ce parte a tarii este minunatia asta?
Mrs. Green Foot a spus…
Cu t de la "toc", aita adica usturoiata cu muuuuult usturoi (reteta originala era cu 2 capatani de usturoi). Ar trebui sa incep sa scriu cu diacritice, nu? :D

Nu stiu carei regiuni este specifica ciorba aceasta, eu am auzit de ciorba aita prima si singura data de la prietena mea S. Desi daca dai o cautare pe net gasesti si alte retete...aite.

In ce tari calde pleci iar?:)
Anonim a spus…
Foarte buna de Revelion si cand vii din concediu! Mai ales daca e gata facuta de mama!!!
Excelenta prezentare! Pare mai apetisanta in farfurie din lut!
Mrs. Green Foot a spus…
Foarte buna... mai ales dimineata devreme dupa Revelion! :)
artemiza-design a spus…
Aaai, de mine,...cum arata! Cred ca-i cazu sa intru mai rarut pe aici, ca direct in bucatarie ma opresc acum. Nu ca sa gatesc! Eu stiu ca reteta-i din Ardeal. La mine, in zona Sibiului, se mai face ciorba asta din labe de pui.
Mrs. Green Foot a spus…
Artemiza nu trebuie sa intri mai rar, trebuie doar sa vii cu burta plina... o sa vezi atunci ca o sa fii si mai obiectiva. :)

Si mersi pentru informatii.
Casa cu cadouri a spus…
arata incredibil de gustos- nu credeam ca o poza e in stare sa puna la treaba glandele salivare :)
Mrs. Green Foot a spus…
Ma bucur ca ti-am facut pofta... poate o si incerci :)
Orin a spus…
Arată super tare! O voi încerca!
Liana10 a spus…
Primul vot de pe gustos.ro e de la mine! Multa bafta!
Daca poti sa ne votezi si tu, te rugam, la categoria D. Feluri principale- Pe masa din bucatarie.
Multumim!