Stiu ca visinata se incepe in preajma sarbatorilor de iarna. Stiu! Nu am rezistat... recunosc, sunt slaba. Da... am atentat la viata visinelor din visinata. Dar nu am pic de remuscari! Si anul viitor voi face la fel!
Ingrediente:
- visine din visinata (~70 buc)
- 250g biscuiti
- 1 unt de 200g
- 150g ciocolata amara (minim 50% cacao)
- 2 linguri cu varf de cacao
- 4 linguri de zahar
- 2 linguri de ulei
- 2 linguri visinata
- ~100 ml lapte
- 5-6 linguri zahar brut/cocos/nuca macinata/bombonele/etc
Visinele din visinata se lasa sa se scurga. Biscuitii se dau prin masina de tocat, sau se pun intr-o punga de plastic si se piseaza cu ajutorul sucitorului de lemn. Intr-un vas emailat se topeste untul, ciocolata rupta bucatele, zaharul, adaugand si cele 2 linguri de ulei. Se ia de pe foc si se adauga visinata si biscuitii si se amesteca bine. Se completeaza cu lapte caldut pana rezulta o pasta mai groasa, omogena.
Visinile se imbraca in compozitia de mai sus si se formeaza guguloaie. Se pot trece apoi prin zahar brut, migdale sau nuci macinate, fulgi de cocos, bombonele colorate, seminte nesarate de floarea soarelui, etc.
Visinile se imbraca in compozitia de mai sus si se formeaza guguloaie. Se pot trece apoi prin zahar brut, migdale sau nuci macinate, fulgi de cocos, bombonele colorate, seminte nesarate de floarea soarelui, etc.
Un pont: daca nu aveti visinata puteti folosi cu succes visine din compot tinute intr-un amestec de rom/lichior de fructe cu apa si pastrate la rece de pe o zi pe alta.
Comentarii