Visinata


Cred ca majoritatea dintre noi, copii fiind, am "pescuit" macar o data visinele din visinata...E momentul sa oferim aceeasi placere si celor mai tineri.


Ingrediente:
  • 3 kg visine
  • 2 kg de zahar
  • 2 L alcool de 87 grade
  • 2 L apa
  • 1/2 L votca- simpla, fara arome

Am spalat bine visinele si le-am curatat de codite si frunze. Intr-o damigeana de 5 L mai mare (sau mai multe damigene - sa incapa tot :) mersi Anonim!) am pus un rand de visine scurse bine de apa, apoi zahar, apoi iarasi visine si iarasi zahar, si tot asa pana am terminat visinele, avand grija insa ca ultimul strat sa fie de zahar. Am astupat damigeana cu un dop de pluta si am lasat-o la soare pentru 3-4 zile. De vreo 2-3 ori am zgaltait bine damigeana sa se amestece visinele cu zaharul. Am adaugat apoi alcoolul, votca si apa.

Si... se lasa totul sa se invecheasca o saptamana, doua, trei, o luna... atat cat reuseste fiecare sa stea departe de visinata!

Un pont de la mine: puteti inlocui visinele cu afine si veti obtine o minunatie de afinata!

Comentarii

Calin a spus…
Visinata is my favourite drink. :) Mama e specialista in prepararea ei si face in fiecare an pentru ca stie ca imi place.
Mrs. Green Foot a spus…
Hai noroc atunci :)

Eu abia astept sa se "coaca" visinele din visinata!
Anonim a spus…
Reteta...ca-n povesti! Ca numai acolo poti pune intr-o damigeana de 5 l (CINCI LITRI) 3kg visine, 2 kg zahar (pana aici e ok, sa zicem ca incap!) dar apoi vrajitorul mai pune in aceeasi damigeana si 2 l acool, plus 2 l apa...si culmea mai incape si 1/2 l vodca!!!!! La ce mai trebuie vodca? Evident.... ca se umple damigeana!:)))
Mrs. Green Foot a spus…
Asa-i, ca-n povesti! :)))
Din doua una: fie o fost damigeana mai mare, fie am facut juma de portie in damigeana de 5 litri.

Da' visinata chiar ca-i buna.
Zum Wohl!