Stiu ca sunteti obisnuite sa folositi frunzele de dafin in ciorbele sau tocanitele de cartofi nicidecum in ceaiuri. Desi s-ar putea sa fiti reticente la ceaiul de dafin, eu o recomand cu caldura mai ales cand sunteti racite si tusea este o problema pentru voi. Contrar asteptarilor, combinatia zahar-dafin este una placuta la gust, dafinul fiind doar o prezenta subtila in mijlocul aromei de zahar ars. Ceaiul o stiu de la mama, iar mama o stie de la bunica, bunica de la strabunica, strabunica de la mama ei... este un leac vechi care ne-a calmat de multe ori tusea.
Pentru un pahar de ceai fierbinte avem nevoie de:
- 3 linguri de zahar
- 1 pahar de apa (250 ml)+ 50 ml de apa
- 6-7 foi de dafin
Se topeste zaharul amestecand mereu pentru ca acesta sa nu se arda. Cand zaharul s-a transformat intr-un sirop gros ca mierea se adauga cei 300 ml de apa. Atentie sa nu va opariti, siropul fierbinte in contact cu apa poate sa va stropeasca si sa va arda! Se adauga foile de dafin si se fierbe la foc mic aproximativ 5 minute.
Se ia vasul de pe foc si se tine acoperit pentru 5-10 minute. Ceaiul se bea cat de fierbinte puteti suporta.
Atentie, fiind un ceai medicament si cu un continut ridicat de zahar nu este indicata consumarea in cantitati mari!
Comentarii