Floriol (Angelli de casa)


Aceasta bautura este foarte apreciata la noi in familie, si este realizata exclusiv de tata. Tata ii spune simplu: Floriol. E de fapt numele unei bauturi care aparea destul de rar pe rafturile romanesti pe vremea lui Ceausescu si care, spune tata, semana foarte mult la gust cu Angelli-ul gasit pe rafturile de azi.

Floriol-ul astfel preparat face concurenta, si castiga detasat (dupa parerea mea) in fata Angelli-ului, avand si avantajul de a nu contine cine stie ce "vitamine" sau coloranti sintetici.


Avem nevoie de:
  • 1/2 L alcool 87 grade
  • 1 1/2 L vin rosu dulce (noua ne place mult Sangele Ursului )
  • 1/2 L sirop visine
  • 2 x 25 ml esente de migdale


Se amesteca toate ingredientele intr-un pet de 2 1/2 L si se agita bine bine. Se lasa la macerat pentru 24H, apoi bautura se poate turna in sticlute cu forme cat mai ciudate.

Esenta de migdale, fiind uleioasa, are tendinta de a se aduna la suprafata. Nu va speriati insa, ajunge sa agitati bine sticla inainte de a turna in pahare. Garantez ca va disparea din pahare inainte sa aiba timp sa se ridice din nou uleiul. Nu renuntati in nici un caz la esenta de migdale, altfel bauturii ii va lipsi acel gust de sambure specific Angelli-ului.

Un pont de la mine: nu uitati sa adaugati cateva picaturi de Floriol in salata de fructe.

Comentarii

Anonim a spus…
Ca "esenta" de migdala si siropul de "visine" or fi naturale !
Mrs. Green Foot a spus…
No si tu acuma! Pentru esenta de migdale nu bag mana in foc, dar te rog sa nu te legi de siropul de visine ca e productie proprie :)
Anonim a spus…
Sună promiţător