Te-ai saturat de binecunoscutul lichior de oua? Incearca ceva nou: lichiorul de martipan.






Ingrediente:
  • 250g pasta de martipan
  • 250 ml smantana dulce
  • 500 ml alcool (28°)
  • 100g zahar pudra
  • 1 esenta de migdale
Martipanul se taie bucati mici si se amesteca cu smantana dulce. Amestecul se tine pe foc pana cand martipanul s-a dizolvat complet. Se adauga apoi zaharul si se amesteca bine. Se lasa la racit.

Se adauga alcoolul si esenta de migdale. Amestecul se toarna intr-o sticla si se agita foarte bine pentru omogenizare. Se strecoara de cateva ori, pana cand este destul de fin.

Lichiorul se pastreaza la rece. Dupa aproximativ 3 ore este gata de servire. A se consuma in maxim 6 saptamani.

 Hai noroc!















This entry was posted on 12/12/2013 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Toate fotografiile de pe acest blog apartin The Green Foot si ABBILDUNG Photography (exceptie imaginile de promovare alte blog-uri/website-uri). Daca doriti sa utilizati imagini sau sa copiati parti din continutul acestui blog va rugam sa ne contactati la adresa MrsGreenFoot[at]gmail.com


All photos on this blog belong to The Green Foot and ABBILDUNG Photography (except those images used to promote other blogs/websites). If you want to use images or copy parts of this blog, please contact us at MrsGreenFoot[at]gmail.com