Tocanita de pui cu fasole verde


Mi-a zis deunazi Mr.Green Foot sa mai termin cu experimentele in bucatarie si sa ii fac o mancare ca la mama acasa. Zis si facut!






Ingrediente pentru doua portii:
  • 2 pulpe de pui
  • 150g fasole verde
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingura faina
  • sare, piper
  • ulei
Fasolea verde se curata, usturoiul se taie felii subtiri, morcovul rondele, ceapa se toaca marunt.

In putin ulei se caleste ceapa si un catel de usturoi, se adauga apoi morcovul, pulpele de pui si boiaua dulce. Se stinge cu 2-3 pahare de apa. Cand a dat in clocot se adauga fasolea, piper si o lingurita sare.Cand fasolea si carnea sunt fierte (~45 minute) se adauga si cel de-al doilea catel de usturoi si lingura de faina lungita cu apa (atentie la cocoloase!). Se amesteca bine si se tine pe foc mic inca vreo 5 minute. 

Sarati si piperati daca mai e nevoie si hidati la masa!

Sa ne fie de bine!











Comentarii