Condiment pentru ciorba


Mai aveti loc in camara? Pentru ca acest condiment e grozav in ciorbe! La iarna (dar nu numai) o sa va bucurati sa aveti cateva borcane cu acest condiment.

Reteta de la Marcsa. pusi pusi!






Ingrediente:
  • 1 kg morcovi
  • 1 kg ardei capia
  • 1 kg rosii
  • 1 gulie
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 legatura frunze de patrunjel
  • frunzele de la o telina
  • 750g sare neiodata 

Se toaca marunt toate legumele si verdeturile. Se amesteca cu sarea si se lasa de pe o zi pe alta sa stea in sucul propriu. Se imparte apoi in borcane, se sigileaza si se pastreaza intr-un loc intunecos si rece. 

In ciorbe se adauga 1-2 lingurite condiment si se fierbe impreuna cu restul de ingrediente. Atentie, adaugati sare doar dupa degustare - condimentul este deja sarat!

Pont de la mama: folositi neaparat sare neiodata, altfel muraturile nu se tin!

Spor la umplut borcanele!

 











Comentarii