Mai aveti loc in camara? Pentru ca acest condiment e grozav in ciorbe! La iarna (dar nu numai) o sa va bucurati sa aveti cateva borcane cu acest condiment.

Reteta de la Marcsa. pusi pusi!






Ingrediente:
  • 1 kg morcovi
  • 1 kg ardei capia
  • 1 kg rosii
  • 1 gulie
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 legatura frunze de patrunjel
  • frunzele de la o telina
  • 750g sare neiodata 

Se toaca marunt toate legumele si verdeturile. Se amesteca cu sarea si se lasa de pe o zi pe alta sa stea in sucul propriu. Se imparte apoi in borcane, se sigileaza si se pastreaza intr-un loc intunecos si rece. 

In ciorbe se adauga 1-2 lingurite condiment si se fierbe impreuna cu restul de ingrediente. Atentie, adaugati sare doar dupa degustare - condimentul este deja sarat!

Pont de la mama: folositi neaparat sare neiodata, altfel muraturile nu se tin!

Spor la umplut borcanele!

 













This entry was posted on 9/11/2013 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Toate fotografiile de pe acest blog apartin The Green Foot si ABBILDUNG Photography (exceptie imaginile de promovare alte blog-uri/website-uri). Daca doriti sa utilizati imagini sau sa copiati parti din continutul acestui blog va rugam sa ne contactati la adresa MrsGreenFoot[at]gmail.com


All photos on this blog belong to The Green Foot and ABBILDUNG Photography (except those images used to promote other blogs/websites). If you want to use images or copy parts of this blog, please contact us at MrsGreenFoot[at]gmail.com