Marmelada de prune dupa reteta mamei lui mr.Green Foot. Mersi pentru portia de anul acesta!


Ingrediente:
 • 3 kg prune
 • 1250g zahar
 • zeama de la o lamaie

Prunele se curata de samburi si codite. Jumatatile de prune se amesteca cu zaharul si se fierb la foc mediu pana cand dulceata este legata (proba cu picatura). Se amesteca din cand in cand - mai des cand dulceata incepe sa se ingroase. La finalul fierberii se adauga zeama de la o lamaie. Cateva clocote si e gata.

Dulceata fierbinte se toarna in borcane sterilizate, iar borcanele se acopera cu paturi groase si se lasa sa se raceasca lent de pe o zi pe alta. Dulceata se pastreaza intr-un loc uscat si intunecat. 

Pont: strecurati miez de nuca in cateva borcane!
Inca un pont: aruncati un ochi aici ca sa vedeti cu ce va mai puteti umple camara.
Pontul lu' Alunelu: daca folositi borcane cu capace infiletate, puneti borcanele la racit cu capacul in jos (sau, daca vreti, cu fundul in sus). Aerul cald din borcan se va contracta, siropul dulce infiltrat pe filet nu va lasa sa patrunda aer si veti obtine borcane sigilate cum sunt cele din magazin, cu capac care nu are joc cand il apesi. Se vor pastra mult mai mult timp.

O toamna frumoasa va doresc si spor la gospodarit!This entry was posted on 8/28/2013 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 comentarii:

  alunelu spunea...

  Inca un pont: daca folositi borcane cu capace infiletate, puneti borcanele la racit cu capacul in jos (sau, daca vreti, cu fundul in sus). Aerul cald din borcan se va contracta, siropul dulce infiltrat pe filet nu va lasa sa patrunda aer si veti obtine borcane sigilate cum sunt cele din magazin, cu capac care nu are joc cand il apesi. Se vor pastra mult mai mult timp.

 1. ... on 5 septembrie 2013, 11:40  
 2. Mrs. Green Foot spunea...

  Mersi Nelu :) Ti-am adaugat pontul la reteta.

 3. ... on 7 septembrie 2013, 22:15  

Toate fotografiile de pe acest blog apartin The Green Foot si ABBILDUNG Photography (exceptie imaginile de promovare alte blog-uri/website-uri). Daca doriti sa utilizati imagini sau sa copiati parti din continutul acestui blog va rugam sa ne contactati la adresa MrsGreenFoot[at]gmail.com


All photos on this blog belong to The Green Foot and ABBILDUNG Photography (except those images used to promote other blogs/websites). If you want to use images or copy parts of this blog, please contact us at MrsGreenFoot[at]gmail.com