Sa nu credeti ca mi-am luat vreun robotel special care imi macina alunele. Nuuuuuuu! Am gasit la Penny pungi de 300g cu alune gata macinate. Bucuria mea! Si mi-am lasat imaginatia sa zboare....






Ingrediente aluat:
  • 3 albusuri
  • 150g zahar
  • 150g alune macinate
  • sare
Ingrediente crema:
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 6 linguri smantana dulce (neindulcit)
  • 2 linguri alune macinate
  • 80g unt
Ingrediente glazura:
  • 50g ciocolata
  • 1 lingurita unt
  • lapte/apa/cafea
* ingredientele sunt pentru o tava cu diametrul de 18 cm.


Untul se scoate din frigider cu o jumatate de ora inainte.

Albusurile se bat tare cu un praf de sare si cu zahar pana rezulta o spuma densa si lucioasa. Se adauga praful de alune si se incorporeaza cu ajutorul unei palete, amestecand usor de jos in sus. Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit (160-170°) pana cand se aureste deasupra (si trece de testul scobitoarei). 

Atentie la dezlipirea aluatului de tava / de pe hartia de copt - se sfarama usor.

Dupa racirea aluatului se prepara crema: galbenusurile de ou se freaca cu zaharul, se adauga smantana dulce si alunele macinate. Compozitia se fierbe la bain-marie, amestecand mereu, pana cand se ingroasa. Se lasa apoi la racit. Untul se bate cu mixerul (pentru o consistenta cremoasa) si se amesteca cu crema de ou, care trebuie sa fie doar un pic calduta.

Tortul se asambleaza usor: aluatul se pune inapoi in forma, deasupra se distribuie uniform crema. Se da la rece pentru cel putin doua ore.

Pentru glazura se topeste ciocolata in cubul de unt. Se adauga atata apa/lapte/cafea cat sa fie usor de intins deasupra tortului (consistenta ca la o nutella tinuta prea mult timp la caldura). Si nu uitati sa scoateti peretii tavei - astfel glazura va curge artistic  pe marginea tortului.







Sa ne fie de bine!













This entry was posted on 6/13/2013 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Toate fotografiile de pe acest blog apartin The Green Foot si ABBILDUNG Photography (exceptie imaginile de promovare alte blog-uri/website-uri). Daca doriti sa utilizati imagini sau sa copiati parti din continutul acestui blog va rugam sa ne contactati la adresa MrsGreenFoot[at]gmail.com


All photos on this blog belong to The Green Foot and ABBILDUNG Photography (except those images used to promote other blogs/websites). If you want to use images or copy parts of this blog, please contact us at MrsGreenFoot[at]gmail.com