Crema de unt cu arpagic verde si hrean


Gasesc retete (si idei de retete) peste tot, chiar si in cele mai neasteptate locuri. Ce parere aveti de niste clatite cu banane? Am vazut o reteta interesanta pe usa unei bude publice. Ce ziceti de asta? :))

Reteta cremei de unt am gasit-o insa pe ambalajul untului. 





Ingrediente:
  • unt
  • arpagic verde
  • hrean ras, in otet sau smantana
  • coaja rasa de lamaie [optional]
  • sare, piper
Untul se lasa la temperatura camerei timp de o jumatate de ora. Arpagicul se taie rondele, iar coaja de lamaie se da pe razatoarea mica.

Untul se bate spuma cu mixerul, se adauga apoi arpagicul verde, o lingurita hrean si o ciupitura din coaja de lamaie. Se amesteca bine, apoi se mai adauga dupa gust hrean, sare si piper proaspat macinat.

Crema de unt se pastreaza la frigider. Inainte de servire lasati-o la temperatura camerei vreo 10-15 minute.

Recomandarea mea: crema de unt pe paine neagra cu seminte, decorata cu felii de castraveti sau ridichi, alaturi de o salata de rosii dulci!

Sa va fie de bine!








Comentarii